Thursday, January 20, 2011

Komik Shin Chan volume terakhir

Ni la dia komik Dik Cerdas (Shin Chan) volume terakhir. Sebabnya pelukis komik ni Yoshito Utsui baru je meninggal dunia tahun lepas...semua karya2 terakhir beliau ada dalam buku ni. Sedihnya dh tak dpt baca telatah2 terbaru dari shin chan dan kaum kerabatnya.

Tapi mcm mana pun  komik shin chan ni mungkin akan disambung gak tapi oleh pelukis yang lain la. Kalau pelukis lain mesti la dh tak sama....tak best dah la. Lagipun kartunnya pun tak sebest komiknya.


tapi kan, apa kejadah la aku ni dah tua2 pun nk baca komik. Buat malu kt anak2 buah je.....haha.
Ak sbenarnya mmg suka baca komik dari kecik lagi. Mcm2 komik ada kt rumah aku....cuma skrg je dh kurang. Skrg ni layan Naruto ngan Shin Chan je. Naruto pun dh lama tak baca. Skrg Shin Chan plk dh sampai volume terakhir.....hai, dh x dpt la nk tgk telatah Shin Chan lps ni.



25 comments:

  1. shin chan org tua xde gigi pon akan gelak
    hehe

    ReplyDelete
  2. Baru tau dia dah takde.. Try jugak cari gambar dia kat internet.. rupanya tak banyak

    Kalau ganti dengan orang lain takan sama punya

    ReplyDelete
  3. Shin chan mmg best. tapi tu la...klu org yg wat mmg xkan sama pnya.

    ReplyDelete
  4. sin chan segenap lapisan umo akan ketawa lihat telatahnya...

    ReplyDelete
  5. Shin Chan memang siyes lawak.. lebih2 lagi yang dalam bahasa melayu tuh. suke giler tgk.. aahahaah

    Mari tengok Kedudukan Kelajuan Internet Dunia dan Malaysia

    ReplyDelete
  6. haah...yg bahasa melayu mmg best...pandai diorang gune ayat...sesuai

    ReplyDelete
  7. download sinchan versi movie audio melayu sini

    www.syoknya-download.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Gajah...gajah...gajah..(goyang b****t ala2 shin can)...

    ReplyDelete
  9. shin chan! huhu..cerita ni siap menang anugerah kan?

    ReplyDelete
  10. rasanya sin chan ni sesuai utk tontonan umum lapisan masyarakat, hehhe

    ReplyDelete
  11. wah follow sampai ke volume yang terakhir ke ni

    ReplyDelete
  12. ada gak yg terlepas...lps ni nk collect semua

    ReplyDelete
  13. dah mati???sejak duk JB ni xjumpa dh komik shin chan...kalo kat KL dulu sll beli

    ReplyDelete
  14. haah...pelukis die dh meninggal...nanti klu pegi bli la saki baki komik shin chan ni

    ReplyDelete
  15. erm..ang pn dh nmpak cm sin chan..ngeh3X...

    ReplyDelete
  16. sama lah~! amiey pun sangat suka comic :D hehe tua2 jangan sebut . sampai sekarang kena mara sebab berhabis beli comic

    ReplyDelete
  17. pinjam komik satu. hak3. shinchan cute gilaaa.lawak cam hape je. hohoh

    ReplyDelete
  18. kt kl katne yg ada komik ni, susah nk cari yg lama2 punya huhuhu

    ReplyDelete
  19. banyak je....antaranya kt sun comic dan popular di mutiara damansara

    ReplyDelete