Thursday, January 31, 2013

Sepetang di Bukit Merah Laketown

Dah agak lama tak update blog..agak takde mood berblog sejak akhir2 ni. Nak kata sibuk sangat tak gak. Ntah la.
Kali ni sekali lagi melawat Bukit Merah dan macam dulu gak singgah kejap2 je. Tak mandi pun. Yang bagusnya kat sini, walaupun sekadar singgah tapi ada je aktiviti yg boleh dibuat sambil mengadap tasik bukit merah yg besar tu.


depan chalet Kampung air

hujan lah pulak,,,tak sah lah sekitar taiping ni kalau tak hujan

Antara aktiviti yg boleh dibuat kat sini ialah naik chairlift. Walaupun tak mandi, sekurang-kurangnya dapat tengok orang mandi-manda kat waterpark bila naik benda ni.





Sebenarnya banyak lagi aktiviti boleh wat kat sini. Antaranya melawat pulau orang utan, skycycle, berkayak, eco park, mini safari dan lain-lain lagi. Mungkin lain kali je lah kot, datang pun sekadar singgah je. Sebelum balik, nyopping dulu







7 comments:

  1. lamanya menyepi....

    saya hanya pernah sampai sekali je kat Bukit Merah.. beberapa tahun dulu... dah lama sangat

    ReplyDelete
  2. ayat tak boleh blah, tak sah kalau tak hujan dekat taiping, hehe...memang best jugak datang sini, tambah-tambah dengan family kan. enjoy jer!

    ReplyDelete
  3. Ok tatau seindah ini di bkt merah!

    mayb mood blogging ke laut kot. same la dgn kdg2 tuh kelaut! pelan2..

    ReplyDelete
  4. Romance and Manga Fans,

    If you like Make out Paradise then you will love "Make out Behind Bars"!!

    "Make out Behind Bars" by J. Zaraiya is now on sale at Xinxii.com and other fine online retailers.

    http://www.xinxii.com/mydocs.php?pid=3de6b

    Buy "Make out Behind Bars" now!!

    ReplyDelete
  5. Romance dan Manga Fans,

    Jika Anda ingin membuat keluar Paradise maka Anda akan menyukai "Membuat keluar Behind Bars" !!

    "Membuat keluar Behind Bars" oleh J. Zaraiya sekarang dijual di Xinxii.com dan pengecer online lainnya baik.

    http://www.xinxii.com/mydocs.php?pid=3de6b

    Beli "Membuat keluar Behind Bars" sekarang !!

    ReplyDelete
  6. Kira... ke mana kamu menghilang...

    ReplyDelete
  7. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete