Saturday, August 4, 2012

Mengunjungi kawasan pelancongan Pasir Panjang, Manjung

Baru-baru ni tergerak pulak nak pegi Pasir Panjang, Manjung. Sebelum ni tak pernah tau pun apa yg ada kat pasir panjang ni selain kampung-kampung melayu dan perkampungan nelayan. Tau tempat ni pun ada member post di facebook dan kebetulan pulak sekarang ni memang ada kat Manjung. Pasir Panjang, Manjung ni terletak di antara ni di antara jalan dari Seri Manjung ke Teluk Intan. Ada satu lagi tempat yg namanya pantai pasir panjang iaitu di segari antara Lumut nak ke Pantai Remis

Antara yg ada di sini ialah Tua pek Kong Temple yg di sini terdapat patung-patung patung gergasi dan hampir 100 patung-patung dan ukiran-uikiran yg melambangkan karakter-karakter dalam kalendar cina. Selain tu, di sini juga ada taman monyet di atas hutan paya bakau tapi tak lah sebesar hutan paya bakar yang di Lumut.








gua buatan





13 comments:

  1. ye betul...macam di China. padahal situ kawasan kampung2 melayu

    ReplyDelete
    Replies
    1. dalam gambar je nampak kurus =(

      Delete
    2. Kan sekarang puasa, mesti lah kurus.
      hhahahahaha

      Delete
  2. Biasanya kalau tempat macam ni saya skip je...

    ReplyDelete
  3. mcm best.....share lah gambar ni dlm forum...hermmm..tak penah tau pun tmpt cm ni ader kat MANJUNG~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah post dah pun...orang kat sini pun belum tentu lagi tau tempat ni

      Delete
  4. Hi Kira!

    Thanks for sharing this photos! I didn't have enough time to enter the hutan paya bakau.

    ReplyDelete
  5. waaa... cam menarik jew tempat nie, mcm mane nk ke sini?? boleh bg direction lokasi nye?? he..thanx =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dari manjung amik jalan ke teluk intan...dari situ akan ada signboard tulis kwsn pelancongan pasing panjang

      Delete