Monday, January 9, 2012

Hat Yai Park

Hari seterusnya kami pegi ke Hat Yai park atau lebih tepat Hat Yai municipility park yg terletak di atas bukit tak jauh dari pusat bandar Hat Yai. Di sini terdapat banyak patung-patung Buddha tapi rasanya patung-patung Buddha kat Penang lagi menarik. Antara yg menarik gak kat sini ialah dari sini dapat melihat sebahagian besar kota Hat Yai dan sehingga boleh nampak masjid besar Hat Yai dan laut yg sebenarnya agak jauh.

Kalau nak ke sini boleh naik tuk-tuk, tapi rasanya lebih mudah dan jimat kalau amik transport agency...diorang boleh bawa ke semua tempat menarik yg ada kat atas bukit ni.


masjid besar Hat Yai.....di belakang tu boleh nmpak laut


Hat Yai park cable car

Masa kami datang kereta kabel Hat Yai Park baru je buka Disember lepas... bayaran masuk ialah 200 bath. Di sini gak ada sebuah cafe sangat sesuai lepak2 sambil minum kopi.


4 comments:

 1. Kira, kalau naik cable car tu dapat tengok pemandangan cantik, tapi saya tak minat kat patung2 tu... camna yek?

  ReplyDelete
 2. sebenarnya tak payah naik cable car pun pemandangan dari atas ni memang dah cantik...kalau tak nak tengok patung pun, kat sini ada banyak lagi boleh buat...antaranya muzium ais, ada ukiran ais sepeti tembok besar China, ukiran masjid putrajaya dan lain2.. nak masuk 300 bath sorang

  ReplyDelete
 3. hahahahahha... kira, Sawadikhapp?
  Terima Kasih. jalan2 kat Hat Yai Park mmg best kan.

  -zrull-

  ReplyDelete
 4. amboi ko...sawadikap...lengluikap =p

  mestilah best kan...sama2

  ReplyDelete