Sunday, October 7, 2012

Singgah di Universiti Malaya

Masa nak balik, kitoang singgah dulu di ikea untuk makan meatball, makanan favoite masa belaja dulu. Kemudian pusing-pusing sekejap di KL. On the way nak KL, kami singgah masuk sekejap di UM. indu pulak rasanya nak masuk sini. Yelah, tempat jatuh lagikan dikenang, inikan pula tempat belajar dan berhuha-hha...hehe.


Masuk dalam pusing-pusing kejap je. UM agak sunyi waktu ni mungkin sebab cuti sem. Nampakanya makin banyak bangunan-bangunan baru yang dulu belum ada...Ni antara gamba-bambar bangunan2 baru di UM.


Bangunan baru Canseleri - bangunan ni dengar-dengar direka sendiri oleh pelajar architecture UM. Dari belakang bangunan ni nampak lain dan kalau dari dataran canseleri iaitu dari depannya akan nampak ala-ala Islamic sikit
pandangan belakang
pandangan depan

UM Research Centre, Institut Pengajian Siswazah

Sports Arena

Bangunan tambahan 9 tingkat jabatan Kimia, fakulti Sains - bangunan ni dari first year masuk UM dah start buat tapi baru sekarang siap. Tak sempat nak merasa belajar kat bangunan baru ni...huhu..

8 comments:

  1. Fakulti Alam Bina pun ada bangunan baru yg agak tinggi juga... dan Bangunan Peperiksaan baru berhampiran Fakulti Pergigian...

    ReplyDelete
  2. oo..thanks bagitau. tak lalu kat area tu...lagipun masuk sini sekejap je

    ReplyDelete
  3. wah...bestnye...ni destinasi wajig bila berkunjung ke KL...

    ReplyDelete
  4. yelah..haha. Ko ada pegi ke?

    ReplyDelete
  5. Salam perkenalan dari MSP...
    UM tu dekat dgn tempat tinggal saya... hanya beberapa kali je masuk tu pun sebab ambil kawan, pastu masuk inspection pasal kerja

    ReplyDelete
  6. Hi There!

    I found your blog on the http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=85867361 . I was searching for info about Sitiawan/Lumut. I see you live there and maybe you could help me on some information?

    Hope to hear from you! I couldnt find private messaged option. So i will come back at this post for your reply! :D

    ReplyDelete
  7. Hello...nice to meet u here. If u sign in that forum then u can pm me there =)

    btw, what kind of information that u looking for?? hotel, food, mall or else?

    ReplyDelete