Selepas turun dari Bukit Ampang kami pergi ke sebuah restoran Arab iaitu Restoran Wadi Hadramawt yang terletak di Jalan Ampang. Dari luar restoran ni nampak sangat mewah tetapi harga makanan di sini berpatutan dengan makanan yg dihidangkan.
Antara makanan yg agak popular dan recommended di sini ialah Lamb Madghout dan Lamb Mandy. Lamb Madghout(lamb+nasi arab) 1/2 kg beharga RM26.00 boleh makan 2-3 orang sementara Nasi Mandy RM24.00. Selain itu ada gak Lamb Haneeth (RM24.00), kebab, Min tea (RM8.00 satu pot), mixed grill dan sebagainya.
Secara keseluruhan, boleh dikatakan restoran ni antara restoran Arab yg terbaik la kat KL ni. Lagi satu ni lah kali pertama makan daging kambing yg sangat lembut...katanya sesetengah makanan di sini dimasak mengikut cara asli arab iaitu menggunakan oven bawah tanah
|
Lamb Madghout |
|
Lamb Mandy |
|
Lamb Haneeth |
macam sedap saja
ReplyDeletebetul-betul sedap
ReplyDeletewow, the want with the lamb sounds so tempting, seems similar to nasi briyani.
ReplyDeleteit is actually nasi briyani (Arabic style). Nasi briyani is quite popular in certain Arab country....note that their staple food is actually bread not rice =)
ReplyDeletenak kena try ni.. biasa makan kat al-rawshah tu je..
ReplyDeletekat al-rawshah pun mmg sedap gak...Try la yg ni
ReplyDeletei from kuantan, tiap kali pg KL mesti singgah wady maut,wajib pekena lamb madghout...hati2 sapa ada ghout jgn makan manyak
ReplyDeletehaha...
ReplyDeleteAl diafah di sri petaling pon kaw jugek
ReplyDelete